CAF LEVERER 87 NYE TRIKKER TIL OSLO

Sporveien, offentlig operatør av bytransport i den norske hovedstaden, har kunngjort at CAFs tilbud er valgt for å forhandle om forsyningskontrakten for 87 trikker. Volumet på kontrakten vil overstige 200 millioner euro, og muligheten for en mulig utvidelse av ytterligere 60 trikker overveies også.

Oslos trikkenett består av seks linjer med 99 stopp langs ruten, og med et daglig antall passasjerer over 130 000 mennesker har det blitt et av de viktigste transportknutepunktene i byen. Oppkjøpet av denne nye bilparken er en del av utvidelses- og moderniseringsplanene for trikkelinjen som byen utfører, hvor den vil erstatte enhetene som for tiden utfører tjenesten.

Dette er en av de største trikkekontraktene til dags dato oppnådd av CAF, og den med det høyeste volumet av anbudene som var åpne i år i trikkemarkedet. Det skal også bemerkes at dette er det andre kjøretøyforsyningsprosjektet som CAF oppnår i det skandinaviske landet, for øyeblikket er høyhastighetsenhetene i Oaris-serien i testfasen, beregnet på ekspresservice mellom Gardemoen lufthavn og Oslo sentrum skal drives av Flytoget.

Trikken som tilbys tilhører CAFs Urbos-utvalg, som de siste årene har blitt verdensledende innen moderne trikker (lavt gulv) med nylig tildelte kontrakter i Amsterdam, Flandern, Luxembourg, Birmingham, etc.

Trikkene til Sporveien vil være 34 meter lange, ha seks doble tilgangsdører, og vil være lik de som allerede er levert av CAF for den franske byen Nantes. Designet inneholder også spesielle funksjoner for å takle de krevende værforholdene som er typiske for Norge, samt inkludert toppmoderne systemer, som «head-up display», radar for rekkevidde for å forhindre kollisjoner, Wi-Fi, USB-ladere, doble skjermer for passasjerinformasjonssystem, etc. Det skal bemerkes at Sporveiens trikker i Urbos-serien er designet for å redusere miljøpåvirkningen gjennom hele enhetens levetid, fra produksjon, bruk og energiforbruk til resirkulering.

Dette nye prosjektet for Sporveien i Oslo slutter seg til kontraktene som nylig ble tildelt i første halvdel av 2018, for eksempel levering av metroenheter til byene Napoli, Barcelona og Amsterdam, trikker for Luxembourg, Freiburg og Lund, samt tilførsel av dieseltog til Wales og Borders-franchisen i Storbritannia, som ble kunngjort for noen dager siden, alle oppnådd i det europeiske markedet.

Les mer om CAF

 

#Sporveien #NyTrikk #Oslotrikken